Whitepaper: Duurzame inzetbaarheid in de industrie

Waarom je deze whitepaper moet lezen?

Outsourcing naar lagelonenlanden, verregaande automatisering en de mechanisering van processen zijn momenteel dé trends in de Nederlandse (maak)industrie. De uitdaging is om de producten die we in Nederland produceren betaalbaar te houden. Hiervoor zijn gezonde medewerkers nodig die plezier in hun werk hebben, met een laag ziekteverzuim en een hoge productiviteit. 

Dat aanlokkelijke doel bereik je echter niet zonder de nodige obstakels. Want hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat een productiemedewerker in een betonfabriek ook na zijn vijftigste nog gezond en vitaal naar zijn werk gaat? En hoe stimuleer je de bereidheid van mensen om te leren, zeker wanneer ze niet dolenthousiast over hun baan zijn? Om nog te zwijgen over schuldenproblematiek, die juist onder mensen met praktische beroepen relatief vaak voorkomt…1 

Om directeuren, (HR-)managers en andere betrokkenen in de industrie met deze problematiek te ondersteunen delen we in dit document onze best practices.  

Wat kun je op de volgende pagina’s verwachten?  

Aan de hand van de bekende KOBA-DI tool onderscheiden we de vier succesfactoren voor duurzame inzetbaarheid. Vervolgens beschrijven we per factor praktische tips, toegesneden op de industrie, waarmee je zelf aan de slag kunt gaan. 

Met deze whitepaper zet je de eerste stap naar een fabrieksvloer waar iedereen met meer plezier en energie werkt. 

 

Whitepaper cover duurzame inzetbaarheid in de industrie
Download Whitepaper

Jouw privacy vinden wij belangrijk. Wij gebruiken jouw persoonsgegevens alleen om de services te leveren die jij bij ons opvraagt. Door op de onderstaande knop te klikken geef jij Menea toestemming jouw gegevens op te slaan. Lees ons volledige leverings- en privacy beleid in de algemene levervoorwaarden.