Testen & tools

Testen

In de begeleiding kunnen diverse testen ingezet worden; bijvoorbeeld om er achter te komen welke drijfveren de medewerker heeft of welke beroepen geschikt zijn. Een greep uit de mogelijke testen die Menea inzet in het begeleidingstraject:

  • Beroepentest: Aan de hand van wensen en fysieke mogelijkheden wordt uit meer dan 3000 beroepen een lijst weergegeven met passende beroepen.
  • Carrièrewaarden: De uitslag van deze test geeft weer wat u belangrijk vindt in werk. Waarden als samenwerking, fysiek actief zijn, financiële beloning en creatief denken komen aan bod.
  • Persoonskenmerken: De uitslag van deze test geeft een beeld van de belangrijkste persoonskenmerken die u typeren. Thema’s als dominantie, zorgzaamheid en nauwkeurigheid komen aan bod.
  • TSI- Persoonlijke stijl & Motivatie: De TSI analyse geeft inzicht in uw persoonlijke gedragsstijl en het waarom achter keuzes en handelingen. Bovendien geeft het adviezen om de communicatie met anderen te optimaliseren.
  • Careerstyles: Deze test is gebaseerd op de wetenschappelijke MBTI-methodiek. Het rapport van Careerstyles beschrijft uw persoonlijkheid in termen van een MBTI type. Het verklaart hoe u in werk staat, wat uw werkstijl is, welke kwaliteiten u in werk laat zien, welke werkzaamheden u goed af gaan, in wat voor werkomgeving u op uw plaats bent, met wat voor type leidinggevende u het best overweg kunt en welke beroepen bij u passen.

Een bijzondere test die ingezet wordt, is de re-employability scan. Deze test wordt in samenwerking met de Erasmus Universiteit Rotterdam ingezet en geeft zicht op diverse factoren die de terugkeer naar de arbeidsmarkt stimuleren of belemmeren. Iedere medewerker die in het kader van re-integratie begeleid wordt, maakt deze test.

Tools

Naast de inzet van testen, worden ook andere hulpmiddelen ingezet in het begeleidingstraject. Menea JobXS is een webportal dat toegang geeft tot alle vacatures die op het internet te vinden zijn. Omdat het mogelijk is een verbinding te liggen tussen LinkedIn en JobXS, kan optimaal gebruik gemaakt worden van het netwerk.

Het zoeken naar vacatures gaat eenvoudig en de passende vacatures kunnen worden opgeslagen. Daarnaast kijkt de loopbaanadviseur mee, zodat samen gekeken kan worden naar interessante vacatures en een goede sollicitatiebrief.

Wilt u meer weten over een van de testen die Menea inzet, of over de inzet van Menea JobXS? Neem contact met ons op, wij vertellen u er graag over.