Nieuw certificaat op zak: VIP24!

Sinds kort ben ik, samen met vier collega’s, geslaagd voor een nieuwe coaching tool: de VIP24-methode. Handig, omdat ik in mijn werk als loopbaancoach en trainer regelmatig gebruik maak van diverse tools om mijn kandidaten te begeleiden bij re-integratie trajecten, coachvragen en outplacement. Natuurlijk staat mijn beroep nooit stil en is er altijd wat bij te leren, maar deze keer was het een bijzonder leertraject.

Wat maakte het leerproject zo bijzonder?

Aanleiding voor dit leertraject was een uitwisselingsprogramma van de Europese Unie: Erasmus+, gericht op onderwijs en training. Samen met vier collega’s van Menea reisden we af naar het mooie Noorwegen en bezochten we onze Noorse collega organisatie Fönix. We mochten een aantal dagen meekijken in hun keuken en andersom hebben wij een aantal projecten van Menea gepresenteerd. En als kers op de taart zijn we ter plekke getraind in de Noorse VIP-24 methode.

Werk én privé worden langs de meetlat gelegd

Deze online profileringstool maakt mensen bewust van hun waarden, vaardigheden, passies, competenties en ambities. Natuurlijk werken we al met diverse tools, die min of meer overeenkomen. Toch is het bijzondere aan deze methodiek dat het heel compleet is: de vragenlijsten meten jou als persoon vierentwintig uur per dag. Dus werk én privé worden langs de meetlat gelegd. Je bent immers in je leven niet alleen een werknemer, maar ook een privépersoon.

Op zoek naar correlatie of discrepantie

Heel in het kort: de resultaten geven inzicht in wat je belangrijk vindt en hoe je huidige werk en privé situatie al dan niet in balans is. De vragenlijst bestaat uit vijf componenten:

  • Wat voor type ben je: interesseprofiel
  • Welke waarden zijn voor jou belangrijk
  • Wat is je voorkeursprofiel; waar voel je je van nature fijn bij
  • Hoe tevreden ben je op dit moment in je werk
  • Wat is je lifestyle en hoe staat het met je gezondheid

Vervolgens ga je op zoek naar correlaties en discrepanties tussen de verschillende componenten. Om uiteindelijk tot de kern te komen; wat is echt belangrijk voor de persoon, waar klopt iemands hart sneller van en wat geeft energie. En met die inzichten: wat wordt dan mijn volgende stap richting het vooraf vastgestelde doel?

Springen door hetzelfde hoepeltje

Als loopbaancoach en trainer wil ik altijd maatwerk leveren en kijk ik steeds welke tool het beste aansluit bij de kandidaat. VIP24 vraagt wel iets meer van een kandidaat: een MBO+ opleidingsniveau en de capaciteit om de grote lijnen te kunnen zien en te kunnen reflecteren. Dus je kunt niet iedereen door dit hoepeltje laten springen.

Vlieguren maken

Naast de training in Noorwegen hebben we ook kennis uitgewisseld over onze verschillende projecten en werkwijzen. Op een leuke manier werk je zo aan je eigen ontwikkeling als professional. Voor mij als loopbaancoach heb ik weer extra kennis aan mijn rugzakje kunnen toevoegen. En nu, met het certificaat op zak, wordt het tijd om vlieguren te maken. Zo’n verklaring is als een rijbewijs: als je niet rijdt, verleer je het snel. Dus hoe vaker je het toepast, hoe sneller je verbanden legt en hoe meer je eruit haalt.

Yvonne Muris is loopbaancoach en trainer bij Menea