Van automonteur tot een baan in de zorg. Van personal assistant bij een advocatenkantoor tot administratief medewerker bij een uitgeverij. Van een functie bij een aannemersbedrijf tot een job bij de bouwmarkt. Zeer uiteenlopende carrièreswitches, allemaal tot stand gekomen met behulp van een werkervaringsplaats. Een effectief middel dat meestal wordt ingezet aan het einde van een re-integratietraject als opstap naar een baan bij een ander bedrijf.

Waarom kiezen voor een werkervaringsplek?

Zowel voor medewerkers als voor bedrijven is een werkervaringsplek een laagdrempelige manier om aan elkaar te snuffelen, zonder consequenties. Stel, een bedrijf en een werknemer passen niet meer bij elkaar. De werkgever kan dan gebruik maken van een werkervaringsplaats om tot een oplossing te komen. Tegelijkertijd biedt de plek aan de werknemer de kans elders een arbeidsritme op te bouwen, als dat bij de huidige werkgever is uitgesloten.

Outplacement

Een werkervaringsplek is ook een efficiënte oplossing bij outplacement. Werknemers worden nog wel betaald door hun huidige werkgever, maar draaien alvast mee in een andere werkomgeving. En het bedrijf dat de plek aanbiedt maakt geen kosten. In het ideale geval leidt het aanbieden van een werkervaringsplek tot een nieuwe medewerker!

Goeie toets voor carrièreswitch

Voor de werknemer is de werkervaringsplek een laagdrempelige manier om een kijkje in de keuken van een ander bedrijf te nemen. Je neemt de stap zonder consequenties; contracten blijven intact en financieel verandert er niets. De stap naar een andere baan wordt zo heel veilig. Vaak toch een beslissing die gepaard gaat met angst en onzekerheid. Via een werkervaringsplaats ervaren mensen echt hoe het is om in een ander bedrijf te werken. Tegelijkertijd is het een goeie toets voor een carrièreswitch: past dit werk bij me? Had ik me dit zo voorgesteld?

Je ziet mensen groeien

In mijn baan als loopbaancoach zie ik vaak dat werkervaringsplaatsen leiden tot een nieuwe baan. Natuurlijk komt het ook voor dat iemand een klus doet en dat het daarna ophoudt. Maar regelmatig maak ik mee dat het beide partijen goed is bevallen. Bovendien zijn dit soort plekken enorm waardevol. Als loopbaancoach biedt het me de mogelijkheid om iemands mogelijkheden en beperkingen te toetsen in de praktijk. Soms is een andere omgeving nodig om dat te bevestigen. Zo’n plek geeft dan richting in het integratietraject. Werknemers komen op kracht en krijgen een boost in hun zelfvertrouwen. Je ziet mensen gewoon groeien. Uiteindelijk helpt het mensen altijd; het leidt tot een nieuw perspectief. En het is natuurlijk helemaal leuk als dit tot een echte nieuwe baan leidt!

Caroline Meulendijk is werkzaam bij Menea als adviseur loopbaancoach gespecialiseerd in outplacement

wep