Van kwaliteitsmanager tot makelaar

foto Vivianne

Vivianne Haest kiest, na meer dan twintig jaar werkervaring binnen kwaliteitsmanagement in een industriële omgeving, voor een beroep als makelaar.

  

Al langere tijd vind Vivianne het beroep van makelaar wel interessant, maar nooit had ze gedacht dat ze die stap daadwerkelijk zou gaan maken. Totdat ze een nieuwe keuze moet maken. De fabriek van Philip Morris in Bergen op Zoom gaat sluiten en ze kan gebruik maken van outplacementbegeleiding. Ze kiest voor Menea en krijgt Gerda Bos als coach.

 

Het concept van de franchiseformule Remax spreekt Vivianne direct aan. Veel faciliteiten zijn gewaarborgd, waaronder de expertise van ervaren makelaars, trainingen, het ondernemersplan en de marketing.

 

Mijn God, dat ga ik nooit doen!”, is Vivianne haar eerste reactie op de acquisitie die ze onderneemt om haar makelaardij een goede start te geven. Toch gaat ze er voor! Ze schrijft vierhonderd huizenbezitters aan die bij haar in de wijk wonen. Vervolgens gaat ze van deur tot deur om zichzelf persoonlijk voor te stellen. “Eigenlijk heb ik bijna geen vervelende reacties gehad”, zegt Vivianne opgelucht. Dat sterkt en geeft vertrouwen. Op de vraag of ze een ondernemend type is, zegt Vivianne: “Ik dacht altijd van niet, maar het blijkt dus van wel. Ik heb dingen ondernomen waarvan ik nooit gedacht had dat ik ze ooit zou kunnen.”

 

Na positieve feedback van haar coach en haar omgeving ervaart ze dat ze eigenlijk best goed is in het aanboren van een nieuw netwerk. Het gevolg; vijf huizen in de verkoop binnen twee maanden. Waaronder haar ouderlijk huis, welke ze binnen enkele maanden weet te verkopen. Al snel lopen de zaken goed. Mede gesterkt door een aantrekkende huizenmarkt, waar ze goed op in weet te spelen door haar persoonlijke benadering. Ze is goed zichtbaar in de woonwijk waar ze werkt en huizenverkopers vinden haar door deze laagdrempeligheid.

 

Tijdens de begeleiding van Gerda Bos wordt ze getriggert in het opstarten van nieuwe activiteiten die bijdragen in het aanboren van het juiste klantenbestand. Er wordt gebrainstormd tijdens de door Menea georganiseerde netwerkbijeenkomsten. Een diversiteit aan startende ondernemers vinden elkaar tijdens deze lokale bijeenkomsten en na verloop van tijd blijkt dat ze elkaar uitstekend kunnen uitdagen. “Dit motiveert om door te gaan!” Als andere mensen zeggen dat ze goed bezig is dan is dat een leermoment voor Vivianne. Dit maakt dat ze niet langer twijfelt maar gewoon gaat dóen en er vol ingaat!

 

Vivianne’s tip voor andere startende zelfstandig ondernemers: “Maak een keuze en ga er voor, je kunt niets fout doen, je kunt altijd opnieuw kiezen”. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *