Van “beunhaas” tot eigen baas

Rob bewerkt

Van “beunhaas” tot eigen baas

 

Rob Wosyka sleutelde altijd al aan auto’s voor vrienden en bekenden. Als gediplomeerd monteur met jaren werkervaring bij de Opel-garage weten ze je wel te vinden. Het werk bij Philip Morris in de vijfploegendienst bood hem daarnaast ook nog eens voldoende tijd. Rob was een ideale “beunhaas”.

 

Nadat het doek voor de werknemers van Philip Morris valt in april 2014, heeft Rob wel een idee wat hij gaat doen. Hij wil graag een eigen garage en eventueel met een benzinepomp erbij. Helaas lukt dat niet direct omdat hij zijn huis niet kan verkopen. Als het uiteindelijk toch lukt, koopt hij een werkplaats met een woonhuis erboven, aan een brede straat in het centrum van Bergen op Zoom. Rob past de werkplaats aan naar de eisen van de gemeente en kan zijn klantenkring gaan uitbreiden. “Het is niet altijd makkelijk om nee te zeggen. Omdat ik boven de garage woon, bellen klanten ook

‘s avonds en in het weekend aan. Tja, als je nee zegt ben je ze kwijt hè?”

 

De stap om zelfstandig ondernemer te worden is voor Rob een logische keuze. Met Menea coach Gerda Bos heeft Rob goede gesprekken gehad en de ondernemersscan van Psychologisch adviesbureau Hof geeft hem de bevestiging dat hij de juiste weg is ingeslagen. Dat geeft vertrouwen. Ook de netwerkbijeenkomsten bieden Rob mooie kansen om zijn netwerk uit te breiden en mogelijkheden op te doen om zijn bedrijf te professionaliseren. Zo vindt hij via de netwerkbijeenkomst een adresje voor het maken van zijn eigen website. Tijdens de netwerkbijeenkomsten komen een tiental startende zelfstandig ondernemers uit een zelfde regio samen om elkaar te steunen, te inspireren en te helpen hun netwerk te optimaliseren.

 

De uitbreiding van zijn klantenkring lijkt als vanzelf te gaan. “In de ochtend zeg ik tegen mijn vrouw: Nou ik denk niet dat ik nog klanten heb tot het einde van het jaar. En dan komt er ‘s middags iemand binnenlopen die een inbouwstation zoekt voor de centrale deurvergrendelingen die hij verkoopt.” Dit soort kansen pakt Rob met beide handen aan. Nadeel van een eenmanszaak is dat hij alles zelf moet regelen. Van het opnemen van de telefoon, het vergelijken van prijzen van materialen op internet tot het verzenden van de facturen. Rob regelt het allemaal zelf. En dat kost veel tijd. Ondanks de nadelen heeft Rob het goed naar zijn zin en is hij trots op zijn eigen garagebedrijf Auto ROB.

 

Meer info kun over garagebedrijf Auto ROB kun je vinden op www.autorob.eu. logo-autorob

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *