Zelfstandig ondernemerschap

Het hebben van een eigen onderneming is voor sommigen een jarenlange droom. “Later, als de tijd rijp is, begin ik voor mezelf”. Maar wanneer is dat moment aangebroken? In sommige gevallen is boventalligheid het duwtje in de richting van zelfstandig ondernemerschap. Wat komt er op uw pad als u de stap richting een eigen onderneming zet?
Menea helpt u om de weg naar zelfstandig ondernemerschap uit te stippelen. De ondersteuning is praktisch van aard en wordt uitgevoerd door loopbaancoaches die kennis en ervaring hebben in zelfstandig ondernemerschap.

Belangrijke vragen bij zelfstandig ondernemerschap

Voordat de praktische zaken worden aangepakt, zoals de naam van de onderneming, inschrijving Kamer van Koophandel et cetera, kijken we eerst naar de omstandigheden. Past het zelfstandig ondernemerschap bij uw persoonlijkheid? Kunnen financiële risico’s opgevangen worden? Hoeveel ondersteuning kan het thuisfront bieden? Wanneer u tot de conclusie komt dat het zelfstandig ondernemerschap een passende en verstandige keuze is, gaan we praktisch aan de slag.

Voor werkgevers

Wilt u als werkgever uw medewerker ondersteunen bij het onderzoeken van zijn droom, biedt uw medewerker dan de gelegenheid om zijn droom tot ondernemerschap serieus te onderzoeken.

Individueel of in groepsverband

De begeleiding naar zelfstandig ondernemerschap kan onderdeel uitmaken van een outplacement-, re-integratie- of loopbaantraject. Naast de individuele gesprekken kunt u ook deelnemen aan een training over zelfstandig ondernemerschap. U treft daar mensen met dezelfde ambitie, zodat ervaringen gedeeld kunnen worden. In de training komen onder andere de volgende zaken aan bod:

  • Past het ondernemerschap bij uw persoonlijkheid;
  • Wat wilt u gaan doen, hoe doet u dat, wat heeft de klant eraan en hoe verkoopt u dat?;
  • Verkoop uw idee: maak een elevatorpitch;
  • Inzet van netwerken;
  • Specifieke informatie over ondernemerszaken, zoals KvK, Var-verklaring, BTW, wat houdt u over van 100 euro facturatie, et cetera.

Bent u ook benieuwd naar het verhaal van Fred Buhrs? Hij vertelde ons zijn ervaringen met de stap naar zelfstandig ondernemerschap. U leest het hier.
Bent u klaar om de stap te gaan zetten, of wilt u meer informatie over onze begeleiding naar zelfstandig ondernemerschap? Neem contact met ons op.