Thema: Management & Leiderschap

Voor het succes van de organisatie zijn kennis en vaardigheden van effectief management essentieel. Wanneer er veranderingen gewenst zijn, bijvoorbeeld op het gebied van productiviteit, de bedrijfscultuur of organisatiestructuur, heeft het middenkader soms nét even wat meer managementvaardigheden nodig.
Menea ondersteunt management en directies bij het ontwikkelen en optimaal inzetten van managementvaardigheden.

Onderwerpen

Trainingen op het gebied van managementvaardigheden kunnen diverse onderwerpen hebben. Daarnaast is het mogelijk om diverse trainingsdagen binnen een periode te organiseren, om op deze manier vorm te geven aan een management development programma. Een greep uit de onderwerpen die aan bod kunnen komen:

  • Leiderschap: Diverse situaties vragen om verschillende leiderschapsstijlen. Hoe bepaalt u welke stijl het beste past en welke leiderschapsstijl zet u in?
  • Verandermanagement: hoe houdt u medewerkers gemotiveerd tijdens een (meer of minder) ingrijpende verandering? Ontdek en experimenteer welke leiderschapsstijlen het meest effectief zijn.
  • Bedrijfsvoering: onder andere planning, control en projectmanagement;
  • Time- en stressmanagement: hoe houdt u alle ballen in de lucht, wanneer diverse mails, medewerkers en telefoontjes om uw aandacht roepen?

Voor werkgevers

Trainingen op het gebied van managementvaardigheden kunnen op diverse niveaus in de organisatie worden ingezet. Menea heeft niet alleen ervaring met het trainen van leidinggevenden, ook middle management en directie maken deel uit van de doelgroep. Onze kwaliteit vertaalt zich onder andere in twee certificeringen:

  • CRKBO. Het Centraal register Kort Beroepsonderwijs erkent dat onze trainingsactiviteiten gericht zijn op leren en ontwikkelen. Daardoor mogen wij op dit gebied BTW vrij factureren.
  • Cedeo. Stichting Cedeo is een door de overheid erkende keuringsinstantie. In het door haar uitgevoerde klanttevredenheidsonderzoek heeft maar liefst 96% aangegeven tevreden of zeer tevreden te zijn. Een van de klanten die mee heeft gewerkt aan het klanttevredenheidsonderzoek van Cedeo legt uit wat de reden is dat zij voor Menea kiezen:

“We hebben gekozen voor Menea omdat zij flexibel kunnen inspelen op het functieniveau en de mensen.”

Managementvaardigheden voor managers

De volgende zaken zijn kenmerkend voor de aanpak van Menea:

  • We creëren een leergerichte houding. Alles in een keer goed willen doen, kan al snel frustreren en teleurstellen. Door een leergerichte houding aan te nemen, leren managers te experimenteren en aan te sluiten bij de comfortzone van hun medewerkers.
  • Wij weten welke aanpak succesvol is in het bereiken van gedragsverandering. Ons doel is dat uw medewerkerstevredenheid stijgt terwijl uw resultaten toenemen!

Bent u benieuwd op welke manier Menea ondersteuning kan bieden in het ontwikkelen van managementvaardigheden? Neem contact met ons op, wij bespreken het graag vrijblijvend met u.