Loopbaanscan

Iedereen komt wel eens op het punt dat hij zich afvraagt: is dit het nu? Haal ik nog genoeg voldoening uit mijn werk? Wanneer ik iets anders zou willen gaan doen, wat zijn dan mijn mogelijkheden? Een loopbaanscan biedt dan de oplossing: binnen relatief korte tijd (circa vier weken) krijgt u antwoord op de loopbaanvraag waar u op dit moment mee zit. De loopbaancoach van Menea gaat samen met u op zoek naar de antwoorden en mogelijkheden.

Werkwijze van de loopbaancoach

De loopbaanscan begint met een telefonische intake. Hierin bespreekt u met de coach uw vraag. Daarna krijgt u toegang tot twee online testen, die inzicht geven in de persoonskenmerken en waarden die voor u van belang zijn in het werk. Daarnaast vult u een vragenlijst in die gaat over uw loopbaan tot nu toe. Uw loopbaanvraag, de testuitslagen en de ingevulde vragenlijst vormen de input van het gesprek met de loopbaancoach. Dit gesprek duurt anderhalf à twee uur. De loopbaancoach vat de hoofdlijnen van het gesprek samen in een verslag. U bepaalt zelf of en hoe u met uw leidinggevende verder te nemen stappen bespreekt.
Na afloop van de loopbaanscan heeft u niet alleen antwoord op uw loopbaanvraag. In veel gevallen geven de testresultaten of het gesprek met de loopbaancoach u het duwtje in de rug dat u nodig heeft om weer lekker in uw werk te zitten.

Voor werkgevers

De loopbaanscan kan individueel of voor meerdere mensen van een team, afdeling of organisatie uitgevoerd worden. Veelal gebeurt dit in een rotonde vorm: de werknemers krijgen een gesprek met de loopbaancoach, een training om de wensen in acties om te kunnen zetten en verlaten de rotonde met een fris loopbaanperspectief.

Volgende stap: ontslag?

Om misverstanden uit de wereld te helpen zetten wij graag voor u op een rijtje wat een loopbaanscan niet is:

  • De aankondiging van uw ontslag. Bent u bang dat deelnemen aan een loopbaanscan betekent dat u op zoek moet naar een nieuwe baan? Niet nodig! Het getuigt van goed werkgeverschap dat uw werkgever uw werkplezier en motivatie hoog in het vaandel heeft staan. In veel cao’s is een loopbaangesprek standaard één keer per twee jaar opgenomen;
  • Een verslag dat in uw personeelsdossier terecht komt. U bepaalt zelf of u het verslag met uw leidinggevende wilt delen.

Wat is een loopbaanscan dan wel? Een instrument waarbij de loopbaancoach u helpt een vrijblijvende frisse blik op uw loopbaan te werpen, zodat u weloverwogen kunt kiezen om op de ingeslagen weg verder te gaan of de bakens te verzetten.

“Mijn loopbaanvraag was: Waar ben ik goed in en wat zou een logische volgende stap kunnen zijn in mijn loopbaan? Samen met de loopbaancoach heb ik een denkrichting ontwikkeld waar ik wat mee kan; mijn verwachting van het resultaat van de loopbaanscan is uitgekomen.” (medewerker over zijn ervaringen met de loopbaanscan)

Wilt u weten wat een loopbaanscan voor u of uw organisatie kan betekenen? Laat uw telefoonnummer achter aan de rechterzijde van deze pagina, dan bellen wij u terug. Neemt u liever zelf contact op? Onze contactgegevens vindt u hier.