Loopbaanbegeleiding

Frank werkt sinds 5 jaar als coördinator helpdesk bij zijn huidige werkgever, een leverancier van ICTdiensten. Op zich met veel plezier, maar toch kriebelt het af en toe. Vragen als “zit ik hier nog wel goed?”, “wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt” of “welke andere functies binnen de organisatie passen bij mij?” spoken regelmatig door zijn hoofd. Zijn leidinggevende biedt hem aan met behulp van een loopbaancoach van Menea op zoek te gaan naar de antwoorden op zijn vragen. De begeleiding door de loopbaancoach levert hem veel duidelijkheid op.

Inzicht

Gedurende de loopbaanbegeleiding geeft de loopbaancoach Frank verschillende huiswerkopdrachten, die hij tussen de gesprekken door maakt. Ook maakt hij een aantal online testen, die hem inzicht geven in onder meer zijn drijfveren. Uit de testen komt naar voren dat hij contacten met mensen erg belangrijk vindt. Daarnaast zijn behulpzaam kunnen zijn, resultaatgericht werken en afwisseling voor hem van belang. Frank realiseert zich dat het behulpzaam kunnen zijn steeds minder deel is gaan uitmaken van zijn functie, omdat hij coördinerende taken heeft gekregen. Nu vraagt hij zich af: moet ik van baan gaan veranderen?

Resultaat voor de medewerker

Frank bespreekt dit inzicht met de loopbaancoach. Samen bekijken ze op welke manier Frank er voor kan zorgen dat hij weer meer tijd bezig kan zijn met datgene dat hij écht leuk vindt. Ze komen tot de conclusie dat er twee oplossingen zijn:

  • Een andere baan zoeken. De loopbaancoach helpt Frank om de arbeidsmarkt te onderzoeken. Ze komen tot de conclusie dat er weinig vacatures zijn in het vakgebied.
  • Zijn huidige baan beter aan laten sluiten op zijn wensen en sterke punten. De loopbaancoach helpt Frank een gesprek met zijn leidinggevende voor te bereiden.

Kort na het gesprek met zijn leidinggevende laat Frank aan de loopbaancoach weten dat het een goed en constructief gesprek is geweest. Hij heeft afgesproken dat hij klanten gaat bezoeken wanneer deze meerdere vragen hebben. Op deze manier heeft hij meer contacten en is hij afwisselend op kantoor en bij verschillende klanten. Omdat hij zoveel weet over de producten, is Frank een mooi visitekaartje voor de organisatie. Zijn leidinggevende is dus ook erg blij met deze oplossing.

Resultaat voor de werkgever

Het resultaat van loopbaanbegeleiding is niet van tevoren te definiëren. Wat vast staat, is dat de loopbaancoach de medewerker helpt de regie over zijn loopbaan terug te krijgen. Dit kán betekenen dat hij of zij een nieuwe baan gaat zoeken. Een verlies voor de organisatie, maar een medewerker met motivatieproblemen is niet goed voor de sfeer en resultaten van de afdeling. Wat vaak gebeurt is dat de medewerker merkt dat zijn kwaliteiten goed aansluiten bij de huidige functie, eventueel met verrijkende werkzaamheden. De motivatie zal weer toenemen, omdat hij of zij nu weet dat de huidige baan de meest passende is.

Heeft u ook een vraag voor een van onze loopbaancoaches? Wij werken verspreid door het hele land en zitten dus altijd bij u in de buurt. Neem contact met ons op.