Menea mocht vorige week een mooie groep relaties ontvangen in de Apenheul om ervaringen te delen over duurzame inzetbaarheid. Menea is partner van het Nationaal Platform Duurzame Inzetbaarheid (NPDI). Als leidraad voor de discussie was dan ook gekozen voor een tool van de NPDI: de KOBADI tool. Hierbij wordt duurzame inzetbaarheid gekoppeld aan vier aandachtsvelden:

  • Gezondheid & energie
  • Vakkennis & vaardigheden
  • Motivatie & betrokkenheid
  • De balans tussen werk & privé

Opvallend in de discussie is dat de meeste organisaties duurzaam inzetbaarheid zeker hoog op de agenda hebben staan. De invulling vindt echter op eigen unieke wijze plaats. Dit kan variëren van een heel strak protocol met regels rondom duurzaam inzetbaarheid en verantwoording tot het vertrouwen op de sfeer en cultuur binnen een organisatie.

Energie@work , loopbaanscan en APQ waren geen nieuwe begrippen voor de deelnemers aan de relatiemiddag. In een sfeervolle omgeving zijn ervaringen uitgewisseld op deze onderdelen van duurzame inzetbaarheid. Tijdens de discussie over de inhoud van duurzame inzetbaarheid werd al snel duidelijk dat dit thema veel meer is dan het behouden van de (oudere) medewerker.

Tijdens de workshop Apenstreken op de werkvloer, werd het gedrag van apen vergeleken met het gedrag van mensen op de werkvloer. Hier zijn bijzonder veel mooie parallellen te trekken. Door met de kennis uit de workshop de apen te observeren werd de theorie direct door de praktijk ondersteund.

Kortom, de deelnemers aan de Menea relatiemiddag leren zowel van elkaar als van de apen! Wat mooi om dit te mogen vormgeven.

De middag werd afgesloten met netwerkborrel waar nog lang werd nagepraat over het thema van de dag!

Wegens groot succes wordt deze relatiemiddag herhaald in het najaar!