Netwerken: hoe werkt dat?

Netwerken

Recente cijfers hebben aangetoond dat 70% van de vacatures niet gepubliceerd worden. Ze zijn er wel, maar worden nooit in een vacature tekst beschreven en in een advertentie verspreid. Hoe zorgt u er voor dat u die baan krijgt, wanneer niet eens bekend is dat er een vacature is? Dat lijkt een onmogelijke opgave, maar is het zeker niet. Door te netwerken zorgt u ervoor dat u de kans dat u op het juiste moment op de juiste plaats bent, aanzienlijk vergroot.
Netwerken is een belangrijke manier om uw contacten uit te breiden en optimaal in te zetten. Om te kunnen netwerken, zijn vier onderdelen van belang: een doel, uw boodschap, een plaats en de juiste personen. Frank* (53 jaar) heeft door middel van netwerken zijn nieuwe baan gevonden. Hoe dat voor Frank heeft gewerkt, leest u hier.

Doel

Het lijkt een open deur, maar het formuleren van een duidelijk omschreven doel is essentieel wanneer u wilt dat uw netwerkactiviteiten zijn vruchten zullen afwerpen. Voor veel medewerkers die bij Menea een traject volgen, is het vinden van een nieuwe passende baan het doel dat centraal staat in het netwerken. Maar ook het starten als zzp’er en ervaringen uit willen wisselen met andere ondernemers in de regio kan een doel zijn. Wanneer uw uw doel heeft geformuleerd, bedenk dan in welke subdoelen u dit kunt opdelen. Bijvoorbeeld: mijn doel is om een baan te vinden in de zorgsector, waar ik nu nog geen ervaring in heb. Een subdoel kan dan zijn om drie mensen te spreken die in de zorg werkzaam zijn.
Het doel van Frank was om na 17 jaar bij zijn vorige werkgever zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan. En dat is gelukt, binnen 4 maanden had hij zijn nieuwe werkgever gevonden!

Boodschap

Om uw doel te bereiken, deelt u dit met zo veel mogelijk mensen. Maar wat voor boodschap draagt u uit? Het is van belang om heel concreet te zijn. “Ik zoek een baan” is niet duidelijk genoeg. Een baan is altijd te vinden, maar welke baan past bij u? Welk type organisatie spreekt u aan? Formuleer uw boodschap kort en krachtig en oefen er flink mee, bijvoorbeeld voor de spiegel en bij vrienden en familie. Vraag daarbij ook om feedback, zodat u aanpassingen kunt doen. Wanneer u heel direct vraagt om een baan, kan dat mensen afschrikken. Vraag liever om een tip om een stapje verder te komen, of om een doorverwijzing naar iemand die u wellicht verder kan helpen.
De boodschap van Frank was heel helder en concreet: “Ik ben een professional met 30 jaar ervaring in de technologie en met uitstekende communicatieve vaardigheden. Ik wil mijn expertise graag inzetten in een functie waarin ik niet alleen met techniek, maar ook met mensen bezig mag zijn.“

Plaats

Netwerken kan overal. Natuurlijk kunt u een evenement bezoeken, zoals een banenbeurs. Ook social media lenen zich bij uitstek om uw netwerk uit te breiden, omdat u een kijkje kunt nemen in het “adressenboekje” van connecties. Maar ook op de verjaardag van een familielid komt u mensen tegen die u op dit moment nog niet kent en die wellicht een waardevolle toevoeging kunnen zijn in uw netwerk. Dus bied de gastvrouw eens aan het rondje bitterballen van haar over te nemen en stel u voor aan de mensen die u nog niet kent!
Voor Frank vond het netwerken voor een groot deel plaats via social media en dan met name op LinkedIn. Het netwerken was hem zowel privé als zakelijk niet vreemd, maar in de wereld van social media was hij nog niet bekend. Een van de adviseurs van Menea hielp hem zijn boodschap af te stemmen op zijn doel. Met een optimaal LinkedIn profiel ging hij aan de slag.

Personen

Niet alleen via LinkedIn, ook telefonisch benaderde Frank oud studiegenoten, ex-collega’s en recruiters. Hij vroeg hen of zij wellicht iemand kenden die hem dichter bij zijn doel konden brengen. Soms kwamen daar leuke gesprekken uit, telefonisch of live. Een van de oud-collega’s die hij tegenkwam op LinkedIn had hij al 12 jaar niet meer gezien. Zij hadden prettig samengewerkt en Frank voelde zich dus vrij om hem te benaderen. Al snel stuurde de oud-collega een reactie én de tip dat er bij zijn werkgever een vacature open stond. Er waren al een aantal mensen op gesprek geweest, maar die ideale kandidaat zat er niet bij. De rest van het verhaal laat zich raden: Frank ging op gesprek voor de baan en is aangenomen. Mede dankzij zijn oud-collega!
Het verhaal van Frank is één van de vele succesverhalen. Netwerken is de meest succesvolle manier om aan een nieuwe baan te komen, vele malen succesvoller dan solliciteren op vacatures. Volgens de arbeidsmarktprognose van het UWV komen er in 2013 127.000 werkzoekenden bij. U kunt er dus zeker van zijn dat uw sollicitatiebrief één van de velen is. Zorg er voor dat u de vacature voor bent, door te netwerken!

Wilt u meer weten over de training Netwerken? Neem contact op met Menea. Onze trainers Ilonka Hogetoorn en Leonie Verbeek organiseren regelmatig een training netwerken en vertellen er graag meer over.

* Om privacyredenen is de naam Frank gefingeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *