Mobiliteitscentrum Philip Morris als ontmoetingsplaats

Mobiliteitscentrum

Op donderdag 2 april verscheen een artikel in Volkskrant. In het artikel is te lezen hoe Philip Morris, met de hulp van Menea, vorm heeft gegeven aan het mobiliteitscentrum. In een kantoor op het fabrieksterrein is ruimte om elkaar te ontmoeten.

Hoe gaat het eraan toe in het mobiliteitscentrum? Er worden bijvoorbeeld trainingen gegeven in het voeren van sollicitatiegesprekken. ” Drie koppels converseren druk met elkaar. ‘Wat zijn uw competenties?’, vraagt een man van middelbare leeftijd aan een jongeman die naast hem zit. Hij denkt diep na. Elly Duivesteijn (51) van outplacementbureau Menea: ‘Wees concreet. Gebruik geen containerbegrippen, maar noem een bezigheid waar je goed in bent.'”

Daarnaast is er in het mobiliteitscentrum ook ruimte om aan sollicitatiebrieven en cv’s te werken. “‘Sommigen hadden nog nooit een computer aangeraakt, laat staan een cv gemaakt’, legt Jan Willem de Wit van Menea uit, wijzend naar de oud-medewerkers die in het centrum rondhangen. Ze zijn er voor onder meer de cursussen cv opstellen, sociale media en sollicitatiegesprekken, georganiseerd door de outplacementbureaus. “

Meer weten over het mobiliteitscentrum, of heeft u vacatures die wellicht geschikt zijn voor oud-medewerkers van Philip Morris in Bergen op Zoom? Neem contact op met Paul van Loon, of laat uw gegevens achter aan de rechterzijde van deze pagina.

Bron: Volkskrant

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *