Menea begeleidt naar zelfstandig ondernemerschap

 ik wil voor mezelf beginnenBegeleiding naar zelfstandig ondernemerschap

 

Niet twijfelen gewoon doen! Je kunt geen foute keuzes maken,

want je kunt altijd weer opnieuw kiezen.” (Vivianne zzp’er)

 

Van droom naar werkelijkheid

Menea begeleidt medewerkers die zelfstandig ondernemer willen worden. Vaak is dat een lang gekoesterde droom, soms een oplossing om snel weer aan de slag te kunnen. Hoe dan ook, Menea ondersteunt en geeft richting door het geven van een workshop ZZP, het bieden van een ondernemersscan, het organiseren van een netwerkclub en persoonlijke zzp coaching. Alles is er op gericht om er een succes van te maken.

 

Workshop ZZP

In de workshop ZZP kunnen medewerkers starten met de oriëntatie op het zelfstandig ondernemerschap en antwoorden krijgen op vragen die er zijn over het starten van een onderneming of het beginnen als freelancer. In een workshop van een halve dag krijg je onder andere inzicht in:

 

  • de voor- en nadelen van ondernemerschap ten opzichte van loondienst;

  • je kwaliteiten en valkuilen als ondernemer;

  • de invloed van de wet- en regelgeving van de WW / het UWV;

  • de financiële haalbaarheid van je ondernemersidee;

  • waarvoor je een ondernemersplan nodig hebt;

  • hoe je jezelf in het kort presenteert aan potentiële opdrachtgevers;

  • en verder krijgt je tips en antwoorden op praktische vragen.

 

Ondernemersscan

De scan is erop gericht om antwoord te krijgen op de kansrijkheid als startende ondernemer. Na het maken van de ondernemersscan krijg je een persoonlijke terugkoppeling van de resultaten, aanbevelingen en het ontwikkelpotentieel als ondernemer. Ook krijg je tips hoe je anderen inzet om je zwaktes te compenseren.

 

Ondernemerscoaching

Menea beschikt over gespecialiseerde ZZP coaches. Zij zijn zelf ondernemer (geweest) en hebben ruime ervaring in het coachen van medewerkers die willen starten als ondernemer of freelancer. Je kunt tijdens de persoonlijke coachingssessies richting geven aan je eigen plannen. Je schrijft o.a. je ondernemersplan en leert praktische acquisitie- en netwerkvaardigheden, denkt na over leveringsvoorwaarden en alles wat er komt kijken bij ondernemerschap.

 

Netwerkclub

Menea organiseert netwerkbijeenkomsten voor startende ondernemers. Een tiental startende ondernemers en freelancers uit een zelfde regio komt geregeld samen om elkaar te steunen, te inspireren en te helpen hun netwerk uit te breiden. Samen delen ze hun kennis en doen er hun voordeel mee.

 

Quotes

Ondernemen is experimenteren, leren en opnieuw proberen.”(Gerda, coach)

 

Gerda heeft me adviezen gegeven over het uitbreiden van mijn netwerk waar ik zelf nooit bij stil had gestaan.” (Rob, zzp’er)

 

Door het gesprek met Joost heb ik net dat zetje gekregen dat ik nodig had om de stap naar zelfstandig ondernemerschap aan te durven.” (Marc, zzp’er)

 

Ondernemerschap is de kunst van met verstand je intuïtie volgen.” (Gerda, coach)

 

Geleidelijk aan kreeg ik het idee dat ik met het zelfstandig ondernemerschap op de goede weg was en kon ik definitief de stap zetten.” (Rien, zzp’er)

 

Als je denkt dat je het beter weet dan je baas, word dan eigen baas / ondernemer.” (Joost, coach en directeur Menea)

 

Vooral de netwerkclub die we zijn begonnen op initiatief van Menea, helpt mij enorm om mijn klantenbestand uit te breiden.” (Vivianne, zzp’er)

 

Beter je droom geleefd dan je leven lang gedroomd.” (Gerda, coach) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *