Miriam van Keulen-Pot

Ik werk sinds 2000 als trainer en (loopbaan)coach bij Menea. Dat doe ik met veel plezier en precies daar ligt mijn drijfveer. Mijn eigen werkplezier gun ik anderen ook. Andersom gun ik organisaties medewerkers die met plezier werken. Die kunnen en mogen doen waar ze goed in zijn en tot hun recht komen. Ik geniet er elke keer weer van om daar een steentje aan bij te mogen dragen. Je kunt bij mij terecht voor een loopbaancheck / loopbaan APK, loopbaanbegeleiding, (preventieve) burnout-coaching, persoonlijke effectiviteit, communicatie- en sollicitatietraining, outplacement en 2e spoorbegeleiding.

In mijn begeleiding houd ik je een spiegel voor om zo drijfveren, talenten en achterliggende overtuigingen helder te krijgen. Als input voor een passende functie, persoonlijke groei of balans, een effectieve arbeidsmarktpresentatie of een prettigere communicatie. Ik help je om je eigen beleving te herzien als dat nodig is. Want wat je wilt uitdragen begint bij jezelf. Ook stimuleer ik je om in kleine stappen uit je comfort zone te gaan en zo – al experimenterend – je blik te verruimen.

Typerend voor mijn werkwijze?
Echt contact maken en van daaruit doen wat nodig is. Ik geloof in de kracht van oprechte betrokkenheid en zie van nature gemakkelijk het mooie in mensen. Ik sta voor toegankelijkheid, helderheid, creativiteit en luchtige diepgang. Als trainer en trainingsontwikkelaar geloof ik sterk in de kracht van ervarend leren. Niets zo mooi om in ervaringsgerichte oefeningen de kwartjes te zien vallen. Want dan beklijft het pas echt. In mijn werk gebruik ik onder andere inzichten uit RET, NLP, oplossingsgericht werken, de positieve psychologie en mindfulness.

Mijn opleiding?
Algemene Sociale Wetenschappen (o.a. psychologie) en Algemene Letteren (taalkunde). Bij beiden heb ik gekozen voor de specialisatie communicatie. Aanvullend ben ik opgeleid tot communicatietrainer en TSI consultant en heb ik diverse coachingsopleidingen gevolgd.

Mijn vrije tijd besteed ik aan mijn gezin, familie en vrienden. Ik woon in Maarssen en op zaterdag vind je me vaak op een voetbal- of hockeyveld om mijn kinderen aan te moedigen. Ik sport zelf ook (o.a. tennis) en verder word ik heel blij van de natuur, zingen en piano spelen. En ten minste één keer per jaar houd ik ook mezelf de spiegel voor. Om mijn eigen werkplezier te bewaken. Kan ik nog steeds mijn drive en ei kwijt bij Menea? Tot nu toe luidt het antwoord nog steeds: Ja!

Ik heb Miriam leren kennen als een zeer professionele trainer/coach, ze heeft dingen bij mij boven gehaald die ik zelf niet wist, of waar ik zelf nooit aan zou denken, zij wist bij mij precies de juiste snaren te raken, en heeft mij continu aan het denken gezet. Tijdens mijn zoektocht naar een nieuwe baan heb ik heel veel profijt gehad aan de kennis die ik heb opgedaan tijdens mijn sessies met Miriam, zoals een aansprekend profiel maken, sollicitatiebrieven, wat zoek ik in mijn professionele loopbaan, wat vind ik belangrijk, hoe presenteer ik mezelf ga zo maar door. Haar inbreng was voor mij van grote waarde.