LEF: Liever Eerst Feiten

Ontwikkeling

U heeft wellicht duidelijk wat u wilt, maar toch is het nog niet gelukt uw doel te bereiken. Wat staat u in de weg? Met behulp van de LEF methode (Liever Eerst Feiten) gaat u op zoek naar de kern van deze blokkade.

Het stuur weer in handen

De LEF-methode staat voor Liever Eerst Feiten en checkt of onze perceptie overeenstemt met de objectieve realiteit met betrekking tot bijvoorbeeld kansen op de arbeidsmarkt, de eigen kwaliteiten of de noodzaak van het huidige salaris. De LEF-methode geeft inzicht waarom veel mensen wel weten wat ze eigenlijk willen, maar toch niet in actie komen om dat te krijgen.
Middels psychologische inzichten wordt helder waarom het nemen van loopbaanstappen onveilig voelt en mensen geneigd zijn passief te blijven. De LEF-methode leert mensen het stuur weer in handen te nemen en in actie te komen. Middels deze methode worden remmende gedachten rondom onder ander solliciteren, loopbaankansen, leeftijd en salarisstappen helder.
Door deze gedachten te toetsen op feitelijkheid (Liever Eerst Feiten), wordt duidelijk dat wat we denken maar een deel van de waarheid is. Dat geeft ruimte voor opluchting en het aangaan van experimenten op weg naar volgende stap in de loopbaan. Aanvullend aan de LEF-methode kunnen praktische vaardigheden rondom loopbaanvragen worden getraind, zoals sollicitatie- en netwerkenvaardigheden.

Werkt de LEF-methode echt?

De LEF-methode is gebaseerd op bewezen psychologische concepten en theorieën, waaronder cognitieve therapie. Onderzoek heeft aangetoond dat cognitieve therapie bewezen effectief is (Beck, 1999). Het specifieke van de LEF-methode is dat het zich richt op het werkend bestaan van mensen en niet tot doel heeft om therapeutisch te zijn. Ervaring leert dat de LEF-methode onder andere leidt tot een realistischer beeld van zichzelf, anderen en de omgeving, waardoor het zelfvertrouwen positief wordt beïnvloed met als gevolg dat werkzoekenden, maar ook managers, verkopers, docenten en coaches effectiever in actie komen.

Neem contact op met Menea voor een informatief gesprek of lees het artikel Loopbaanstappen met LEF, dat door onze trainer, coach en psychologe, Gerda Bos, is geschreven.

Zij ontwikkelde de LEF-methode, omdat zij merkte dat ineffectief gedrag vaak bleef bestaan, terwijl haar cursisten toch de vaardigheden hadden om effectiever gedrag te vertonen. Sinds vele jaren past zij de LEF-methode toe en constateren onze opdrachtgevers in veel situaties blijvend resultaat! Gerda en haar collega’s leren de LEF-methode graag aan uw medewerkers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *