Mijn naam is Joop Cuypers en ben als loopbaancoach vanaf 2007 verbonden aan Menea. Mijn thuisbasis is Heerenveen, waar Menea ook een vestiging heeft.
Na een carrière als civiel ingenieur, opleidingsadviseur en directeur van een schildersopleiding ben ik mij gaan toeleggen op mijn passie, het in beweging krijgen van mensen. Het is geweldig om te zien hoe mensen en groepen gaan bewegen als ze het nut van veranderen zien (de toegevoegde waarde) en ook het vertrouwen in eigen kunnen versterkt zien.

Mijn rol hierin is die van de compassievolle confrontatie, oftewel confronterend, maar met respect voor de mens en zijn omstandigheden, zo mogelijk omkleed met ontspanning en humor. Als mens, maar ook als erkend NOLOC loopbaanadviseur, NLP practitioner en TSI consultant, heb ik de bagage om altijd in gesprek te blijven met kandidaat, groep en opdrachtgever en – ondanks de vele zijpaden die opdoemen – het doel van een traject of training nooit uit het oog te verliezen.

Persoonlijk mag ik ontzettend graag lezen (Thomas Rosenboom, J.J. Voskuil), luisteren (vooral elpees van begin jaren ’80) en alles doen wat te maken heeft met het mooiste land van Europa; Spanje. Zowel de taal, de cultuur, de mensen, het klimaat en het eten doen mijn hart een tikkeltje sneller slaan.