Je passie volgen en rijschoolhouder worden

 Rien bewerkte fotoDoor zijn passie tevolgen; ” Jonge mensen iets leren waar ze blij van worden”, is Rien nu rijschoolhouder op Tholen.

 

Het nieuws dat ik zonder werk kwam te zitten sloeg in als een bom. Mijn vrouw was net gestopt met werken en je bent niet meer zo piep hé?” Rien, 56 jaar jong, blijft echter niet lang op de bank zitten treuren. Al snel vat hij het idee op om rijschoolhouder te worden. Tijdens zijn werk heeft hij ervaring opgedaan met het geven van vakinhoudelijke trainingen en Rien heeft dit altijd als erg leuk ervaren.

 

En zo komt Rien bij NXXT terecht. NXXT zoekt mannen en vrouwen die begrijpen waar jongeren zich dagelijks mee bezighouden. Instructeurs die zich kunnen onderscheiden in een dynamische branche en de rijlessen vooral leerzaam en leuk maken. Het NXXT-motto is: “Alleen het beste is goed genoeg! Het échte succes danken we echter aan de

mentaliteit van onze instructeurs”.

 

Rien start de pittige opleiding die uit vijf examenonderdelen bestaat. Na twee herexamens heeft hij zijn diploma te pakken. Vooral tijdens de praktijkonderdelen merkt hij dat deze baan echt iets voor hem is. Toch heeft Rien gaande weg de opleiding zijn twijfels of dit de weg is die hij wilde gaan bewandelen. Vooral wanneer hij benaderd wordt door een recruiter met de vraag of hij een goede baan als technisch storingsmonteur in zijn oude vakgebied alsnog wil overwegen. Na een intensief sollicitatieproces kiest het bedrijf niet voor Rien. Zelfs na de afwijzing blijven de twijfels of het beroep van rijschoolhouder het wel helemaal is. Hij was immers wel erg enthousiast over de aanbieding die hem werd gedaan.

 

Rien kiest ervoor om het e.e.a. grondig uit te zoeken na overleg met Menea. Een tweesporenbeleid lijkt de meest passende oplossing om de twijfels weg te nemen en Menea ondersteunt hem hierbij. Naast het vervolgen van de opleiding tot rijinstructeur, start hij het outplacement begeleidingstraject opnieuw op en neemt deel aan verschillende trainingen, zoals de sollicitatietraining, de social mediatraining en de PITtraining, die door de adviseur van Menea worden gegeven. Daarnaast heeft hij gesprekken met zijn coach. Dit biedt Rien uiteindelijk de duidelijkheid die hij nodig heeft om een bewuste keuze te maken. “Geleidelijk aan kreeg ik het gevoel dat ik toch op de goede weg was als zelfstandig ondernemer. En kon ik definitief gekiezen voor de functie van rijschoolhouder bij NXXT.”

 

Rien heeft nu voldoende klanten om een goede boterham mee te verdienen en die dingen te doen die hij en zijn vrouw belangrijk vinden om een leuk leven te leiden. De onregelmatige tijden neemt hij daarbij voor lief. Na een gedegen aanpak, waar Menea alle ruimte en mogelijkheden voor heeft geboden, maakt dat Rien niet meer achterom kijkt en met veel plezier de toekomst tegemoet rijdt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *