Instrumenten

Wanneer u begeleid wordt door een van de loopbaanadviseurs van Menea, kunt u gebruik maken van diverse testen en instrumenten. De loopbaanadviseur adviseert welke voor u nuttig zijn. De inloggevens ontvangt u via e-mail. Wilt u inloggen, dan kunt u gebruik maken van onderstaande links. Heeft u tijdens het gebruik een vraag, stel deze dan aan uw loopbaanadviseur, of bel voor ondersteuning naar 030 – 602 00 00.

Menea testcenter

In het Menea testcenter kunt u diverse vragenlijsten invullen. Deze vragenlijsten worden door uw loopbaanadviseur voor u klaargezet. Na het maken van de test wordt een rapportage gemaakt, waarin uw antwoorden verwerkt zijn. De loopbaanadviseur bespreekt de testen met u. Klik hier om in te loggen.

Beroepentest

De beroepentest geeft u inzicht in welke beroepen passend zouden kunnen zijn. Er wordt niet alleen rekening gehouden met wat u leuk vindt en welke ervaring u heeft. Ook eventuele fysieke of mentale belemmeringen worden meegenomen. Het resultaat een overzicht van de beroepen die passend (kunnen) zijn. Soms is het nodig omscholing te volgen, dan kunt u direct zien waar u de opleidingen kunt volgen. Klik hier om in te loggen.

Re-employabilityscan

Deze vragenlijst maakt u aan het begin van uw traject re-integratie tweede spoor. Vaak maakt u de test direct na de intake, maar soms ook al daarvoor. In de vragenlijst wordt gekeken naar diverse aspecten van uw huidige situatie. Niet alleen uw werkervaring en belemmeringen komen aan bod, maar bijvoorbeeld ook uw thuissituatie (heeft u een partner die u steunt?) en uw sollicitatie ervaring. Uw antwoorden op de vragen worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Hopelijk kunnen we op korte termijn vaststellen welke factoren ervoor zorgen dat u sneller of juist minder snel weer aan het werk zult gaan. Klik hier om in te loggen.

TSI

De TSI analyse inventariseert gedragseigenschappen van een persoon in de werksituatie. Het is geen psychologische test, maar een methode die het gedrag in werksituaties op een objectieve manier in kaart brengt. Het resultaat is een uitvoerig rapport, waarin niet alleen een beschrijving staat, maar ook adviezen over de omgang met anderen. Deze rapportage bespreekt u met een loopbaanadviseur die TSI gecertificeerd is. Klik hier om in te loggen.

Careerstyles

De Careerstyles test is gebaseerd op de wetenschappelijke MBTI methodiek. Hierbij wordt uitgegaan van vier dimensies. De test meet welk gedrag op de vier dimensies u het makkelijkste afgaat en het meest natuurlijk aanvoelt. Na het maken van de test ontvangt  u een rapport, dat u met de loopbaanadviseur bespreekt.  U ontvangt per e-mail een unieke inloglink, waarmee u de test kunt maken.

Menea JobXS

Wanneer u op zoek gaat naar vacatures, kunt u terecht op duizenden vacaturesites. Het in de gaten houden van al deze websites is een tijdrovende klus, dat moet toch sneller kunnen? Menea stelt voor u een instrument beschikbaar dat toegang geeft tot alle vacatures op het internet. Wanneer u een LinkedIn profiel heeft, kunt u uw connecties koppelen aan deze vacaturetool, zodat u optimaal gebruik kunt maken van uw netwerk. Klik hier om in te loggen. Er is ook een gebruikershandleiding beschikbaar, klik hier om deze te openen.