“Ik wil geen werk meer hebben, ik wil een betaalde hobby.”

 “Ik wil geen werk meer hebben, ik wil een betaalde hobby.” foto Mark

Mark de Wachter heeft wel wat nachtjes liggen piekeren, maar hij heeft uiteindelijk zijn hart gevolgd. Nu organiseert en begeleidt hij 4WD reizen naar het buitenland.

 

Mark (53 jaar) is opgeleid als monteur en werkt zich bij Philip Morris op tot teamleider. Tot in april 2014 het nieuws van de sluiting komt. Mark vertelt dat hij een weekend lang op het puntje van de bank heeft gezeten om het nieuws een plekje te geven. Al snel realiseert hij zich dat hij verder wil en zet in op solliciteren en daarnaast het onderzoeken van de mogelijkheden tot het starten van een eigen onderneming. Voor beide mogelijkheden krijgt hij begeleiding van Menea. Tot twee keer toe heeft de mogelijkheid zich voorgedaan om weer in loondienst te beginnen. Maar zijn uitdaging ligt ergens anders; “Ik wil niet meer tussen vier muren werken!”

 

Mark onderneemt de eerste stappen door stage te gaan lopen bij een bekende van hem, die zich specialiseert in 4WD belevingen. Er doet zich een mogelijkheid voor om een deel van de werkzaamheden freelance op te pakken. En dan slaat de twijfel toe. Kan ik hier mijn brood in verdienen? Het wikken en wegen begint. Door onder meer goede gesprekken met coaches Gerda Bos en Joost Sablerolle ervaart hij dat hij steeds meer overtuigt raakt van het nemen van dè sprong in het diepe.

 

“Ik heb lang getwijfeld maar nu ik het heb, weet ik dat ik niets anders wil.”

 

Vooral het geloof hebben in je idee en jezelf, en het daadwerkelijk gaan doen, zijn dè adviezen die Mark iedere startende ondernemer wil meegeven. Alle formele zaken als het inschrijven bij de Kamer van Koophandel en het ondernemersplan komen na verloop van tijd vanzelf. Coach Gerda Bos heeft het hele proces mede richting gegeven en Mark op de goede weg gehouden door praktische adviezen.

 

Halverwege september vertrekken Mark met zijn vrouw voor de negentiende reis van dit jaar. Een trektocht van een week in Kroatië. In totaal elf auto’s en drieëntwintig personen doen mee aan de reis. Er staan nog drie reizen op de planning voor dit jaar en daarmee realiseert 4WDtravel een groei van 100% aan reizen dit jaar, stelt Mark trots en vol vertrouwen vast. Het gaat goed met zijn bedrijf.

 

Meer weten over 4WDtravel? Kijk op http://www.4wdtravel.nl 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *