HR & Recruitment – Organisaties Assessment 

Assessments

Past een potentieel goede kandidaat voor een functie écht bij jouw organisatie? Wil je de beste opvolger voor je bedrijf vinden? Kan een bepaalde medewerker zich zó ontwikkelen dat je hem de nieuwe rol kunt geven die je voor hem in gedachten hebt? Veranderen functies substantieel naar aanleiding van een reorganisatie en wil je weten of het huidige personeel nog wel in het nieuwe plaatje past? Belangrijker nog, wil je weten wat mensen nodig hebben om de stap te nemen en aan nieuwe functie-eisen te voldoen? De selectie- en ontwikkelassessments van Menea Hof bieden een betrouwbaar antwoord op dergelijke vragen.

De juiste persoon op de juiste plek neerzetten?

Een selectieprocedure is doorgaans geen kort, eenvoudig traject. Je moet potentieel geschikte kandidaten vinden en op basis van cv’s en gesprekken bepalen of zij bij je organisatie passen. Omdat het aannemen van een medewerker een hele beslissing is, wil je niet over één nacht ijs gaan. Dat geldt zeker ook wanneer je een opvolger voor je bedrijf zoekt. Of op het moment dat een huidige medewerker geschikt lijkt om een andere rol in de organisatie te vervullen. Maar hoe maak je nu écht een weloverwogen keuze, zodat je de juiste persoon op de juiste plek neerzet?

Wat kan Menea Hof voor je betekenen?

De assessments van Menea Hof bieden duidelijke adviezen die je ondersteunen bij de besluitvorming. Middels wetenschappelijk gevalideerde en betrouwbare tests, vragenlijsten en simulaties geven NIP-gecertificeerde psychologen je een uitvoerig beeld van de persoon in kwestie. Op basis daarvan gaan we na in hoeverre de kandidaat beschikt over de competenties en persoonskenmerken die relevant zijn voor de functie. Daarbij hebben wij ons vooraf een gedegen beeld gevormd van de context waarin de kandidaat terechtkomt. De match tussen persoon en omgeving is immers van essentieel belang voor zijn kans van slagen in de praktijk. Om die reden kennen wij onze opdrachtgevers als geen ander en blijven we up-to-date wanneer er bij jou ontwikkelingen plaatsvinden. Onze psychologen zijn zeer ervaren en leveren heldere maatwerkrapportages met concrete adviezen. Ook doen we een uitspraak over de geschiktheid van de kandidaat voor de functie.

Weloverwogen keuzes maken met behulp van assessments?

Wil je onze grondige assessments inzetten in selectie-, opvolgings- en ontwikkelprocedures? Neem gerust contact op met Menea Hof. We bespreken de mogelijkheden graag met je.

We hebben een zeer prettige ervaring met Menea, zij verzorgen onze verzuim en re-integratie sinds eind 2012, we kunnen ons niet meer indenken hoe het was voor die tijd.