Ik ben Erna Jongman en sinds april 2020 werk ik bij Menea als arbeidsdeskundige en loopbaancoach. Vanuit deze rol verricht ik arbeidsdeskundige onderzoeken, net als spoor 2-trajecten en loopbaantrajecten.

Mijn nieuwsgierigheid in wat mensen beweegt in werk en mijn overtuiging dat ieder mens op zijn of haar eigen wijze kan deelnemen aan het arbeidsproces is de drijfveer in mijn werk. Het samen met iemand onderzoeken wat een passende werkplek kan zijn geeft mij energie.

Sinds 2001 geef ik hier met veel plezier en passie invulling aan. Vanaf die tijd ben ik werkzaam binnen de re-integratie wereld. Begonnen als coach bij een re-integratiebedrijf, via UWV nu bij Menea. Bij het re-integratiebedrijf begeleide ik mensen met een bijstandsuitkering naar werk, maar activeerde ik ook mensen vanuit een sociaal isolement naar bijvoorbeeld vrijwilligerswerk.

De afgelopen 14 jaar heb ik bij UWV gewerkt in diverse functies. Eerst als re-integratiecoach waar ik mensen met een werkloosheidsuitkering begeleidde naar werk of zelfstandig ondernemerschap. Later heb ik diverse trainingen gegeven op het gebied van netwerken, social media en sollicitatievaardigheden. De laatste jaren heb ik gewerkt als arbeidsdeskundige waarbij ik zowel ervaring heb binnen de claimbeoordeling als de begeleiding naar werk van mensen met een WIA-uitkering of een Wajonguitkering.

Bij Menea kan ik deze ervaringen goed inzetten en werkgevers en werknemers adviseren in re-integratievraagstukken. Als arbeidsdeskundige kijk ik naar welke mogelijkheden er zijn bij de eigen werkgever of, wanneer dit niet mogelijk is, bij een andere werkgever.In mijn vrije tijd sport ik graag buiten. Dit kan goed in de bosrijke omgeving waar ik woon. Hier kan ik naar hartenlust hardlopen en fietsen. Verder ga ik graag met de motor op vakantie.