Ik ben Dorian Kouwijzer, sinds 2012 werkzaam voor Menea en Psychologisch adviesbureau Hof. Vanuit mijn achtergrond als Arbeid- en organisatiepsycholoog heb ik een ruime kennis over ‘de werkende mens’ en ben ik breed inzetbaar: ik coach kandidaten in outplacement- en re-integratietrajecten, geef trainingen en voer assessments uit.

De rode draad in al mijn bezigheden is terug te vinden op het snijvlak van mens en arbeid; daar hou ik mij het liefst mee bezig. Enerzijds graven en puzzelen: wat heeft iemand aan persoonlijke kwaliteiten in huis? Waar raakt iemand enthousiast van en waar komt iemand het best tot zijn recht? Wat kan iemand misschien beter niet doen? Ik vind het heel leuk om een kandidaat te begeleiden en stimuleren op deze ontdekkingstocht. Zo’n tocht kan in het begin best spannend zijn, maar al doende levert het vaak veel energie, enthousiasme en inzicht op.

 

Anderzijds coach ik mensen in hun verdere ontwikkeling: hoe kunnen ze de (loopbaan)stap maken die ze graag willen maken? Zelfredzaamheid en geloven in jezelf zijn daarbij heel belangrijk. Daar help ik graag bij. Mijn aanpak is zowel praktisch als analyserend en stimulerend. Ik kan mensen vlot op hun gemak stellen, heb oprechte interesse en kan over het algemeen goed de vinger op de zere plek leggen en belemmeringen bespreekbaar maken.

 

Dat hoeft lang niet altijd op een zware manier, er is ook ruimte voor relativering en luchtigheid. Zowel naar kandidaten als naar opdrachtgevers werkt deze aanpak goed. Ik gebruik mijn jarenlange ervaring en kennis van de arbeidsmarkt om zo goed mogelijk te adviseren en aan te sluiten bij de persoonlijke of zakelijke behoeften van de kandidaat en opdrachtgever. Omdat de juiste persoon op de juiste plek zo ontzettend waardevol is.